Full Program&Oyun
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

İşte takım işte kaptan

İşte takım işte kaptan Empty İşte takım işte kaptan

Mesaj  ACIMASIZ Salı Eyl. 16, 2008 9:54 pm

Hidayet Türkoğlu: "Herkes birbirine güveniyor, başarı da kendiliğinden geliyor”

Müthiş bir hava yakaladıklarını söyleyen Hidayet, “Bir top için kendimi yerlere atıyorum. Ben bunu yaparsam, gençler de yapacaktır. Herkes birbirine güveniyor, başarı da kendiliğinden geliyor” dedi.

Hidayet Türkoğlu, takım kaptanlığına getirildikten sonra oynadığı basketbol da fazlasıyla olgunlaştı. Sorumluluk alması onu kesinlikle olumlu etkiledi. Elemelerde oynanan 4 maçta fazla ön plana çıkmamasına rağmen milli takıma oldukça faydalı olan Hidayet, kendi ve takımla ilgili görüşlerini şöyle açıkladı;

* Hazırlık döneminde kötü sonuçlar aldık ama bunlar önemli değildi. Takım olarak hazır olmadığımızı biliyorduk. Moralimizi bozmadık. Sadece kendimizi her geçen gün geliştirmeye çalıştık. Mükemmel bir hava yakaladık. Gerek biz tecrübeli oyuncular, gerekse gençler olarak iyi bir uyum sağladık. Bu zaten saha içinde de çok net gözüküyor. Birbirine saygı duyan ve yardımlaşan bir ekip olduk”

* Herkes büyük bir fedakarlık ve özveride bulundu. İlk defa takım kaptanlığı görevine getirildim. Bu benim için çok önemliydi. Hem ağabey, hem de lider oyunculardan biri olarak sorumluluklarım arttı. Arkadaşlarım da bana çok yardımcı oldu. Herkes birbirine destek olunca, iyi oyun da kendiliğinden geliyor”

Taraftar bizi uğurlasın
* Çarşamba günkü Belçika maçına herkesi davet ediyoruz. Benim ve diğer arkadaşlarımın seyircimiz önündeki son maçı olacak. İnşallah salon dolar, güzel ve keyifli bir maç çıkarıp onlara bir galibiyet hediye ederiz. Bizi bu şekilde uğurlamalarını bekliyoruz. Eksiklerimiz olmasına rağmen bu takım ilerisi için umut vaadediyor. Fırsatları iyi değerlendiren genç arkadaşlar var. Seneye bu takıma sakat oyuncularımız da katılacak. Gelecek olanların da kalitesi ortada. Konuşmak için henüz belki erken ama bu yakaladığımız havayı Polonya’da da sürdürürsek başarı kendiliğinden gelir”

* İyi bir başlangıç yapmamız gerekiyordu. Elemelerde bunu başardık, kendimizi gördük. Benim gençlere, onların bana güveni sonsuz. Mesela, penetre edip topu Sinan’a veriyorum, onun şutu çembere değmiyor, bir sonraki pozisyonda yine onu boş buluyorum, yine pası veriyorum bu sefer sokuyor. Ne olursa olsun, hiçbir şeyin bizim moralimizi bozmasına izin vermiyoruz. Sahaya çıkıp, elimizden gelenin en iyisini ortaya koyuyoruz”

Gökhan German-Hidayet Türkoğlu

Kendimi ikinci plana attım
Artık belli bir seviyeye geldim. İstediğim başarıları elde ettim. Sadece 2001 yılından bu yana milli takımda istediğim başarıyı yakalayamadım. Hem kaptan oluşum, hem lider olmam her topu benim atacağım anlamına gelmez. Diğer arkadaşlarıma pozisyon hazırlamaktan, onları oyunun içine sokmaktan daha çok keyif alıyorum. Onların da hepsi kaliteli basketbolcular. Bütün gözler benim üzerimde olabilir ama ben hep kendimi ikinci plana koydum.

Tek düşüncem takım ve arkadaşlarım için elimden geleni yapmak. Sizler de görmüşsünüzdür. Bir top için yerlere atlıyorum. Biliyorum ki ben bunu yaparsam, gençler de yapacaktır. Arkadaşlarımın hepsine çok teşekkür ediyorum. Kaptan olarak beni benimsediler. İnanılmaz bir hava yakalandı. Ukrayna karşısında oynarken çok keyif aldık. Zaten önemli olan beraber oynamaktan keyif almak. Bunu sürdürdüğümüz taktirde iyi sonuçlar devam edecektir.
ACIMASIZ
ACIMASIZ
Editör
Editör

Erkek

- Similar topics