Full Program&Oyun
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pekin'de ilk altın Gizem'den

Pekin'de ilk altın Gizem'den Empty Pekin'de ilk altın Gizem'den

Mesaj  ACIMASIZ Paz Eyl. 14, 2008 12:10 pm

Çin'de devam eden Paralimpik oyunlarında Türkiye ikinci madalyasını okçulukta aldı. Masa tenisinde gelen bronz madalyadan sonra okçulukta Gizem Girişmen Çinli'yi finalde yenip altın madalyayı boynuna geçirdi.

Pekin'de devam eden 2008 Paralimpik Oyunları;nda okçulukta Türk sporcu Gizem Girişmen altın madalya kazandı. Önceki gün masa tenisinde Neslihan Kavas'ın kazandığı bronz madalya sonrası, bu kez okçulukta elde edilen altın madalya, kafilemizin yüzünü güldürdü. Yarı final karşılamasında Çinli Xiao Yanhong'u 95-93 yenerek finale yükseldi. Olimpik yay branşında yarışan engelli bayan sporcumuz Finalde Çinli Fu Hongzhi’yi 91-85 yenip, altın madalyanın sahibi oldu. Masa tenisinde bronz madalya kazanan Neslihan Kavas’ın ardından Pekin Paralimpik Oyunları’nda ikinci madalyasını altın olarak almayı başaran Türkiye, bayanlarda da oyunlar tarihinde ilk kez altın madalya kazanmış oldu.
Gizem Girişmen, yarışma sonrası yaptığı açıklamada, Çinli rakiple yarışırken mücadelenin dışında hiçbir şeyi düşünmediğini söyledi. Seyircilerin tezahüratlarını duymadığını ifade eden Girişmen, sadece hedefe odaklandığını kaydetti. Girişmen, "Başlangıçta kötü attım. Daha sonra hedefe odaklanınca yüksek puan atmayı başardım ve hedefime ulaştım. Madalyada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Madalyamı beni şimdi bir yerlerden izlediğini düşündüğüm babama hediye ediyorum" dedi.

Girişmen: Çok çalışarak kazandım.
Milli sporcu, engelli olarak 4 yıldır okçulukla ilgilendiğini ve çok çalışarak başarıya ulaştığını kaydetti. Girişmen, "Evlerinden çıkamayan insanların bir şeyler yapabileceğini kanıtlayabildiysem, görevimi tamamlamış sayılırım" diye konuştu. 27 yaşındaki sporcunun yanında annesi Seyhan Girişmen de refakatçi olarak oyunlara katılırken, babasının ise yıllar önce yaşamını yitirdiği öğrenildi. Oyunlarda yarın olimpik yay erkekler kategorisinde Özgür Özen, yarı finalde Çinli Cheng Chagjie ile TSİ 09.15’de finale yükselebilmek için mücadele edecek. Atina 2004 Paralimpik Oyunları'nda atıcımız Korhan Yamaç'ın kazandığı 1 altın ve 1 bronz madalyadan sonra, sporcularımız Pekin 2008'de de ilk altın madalyayı okçuluk dalında aldı.

Bakan Başesgioğlu Girişmeni kutladı
Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Çin’in başkenti Pekin’de devam eden Paralimpik Olimpiyatlarında okçulukta altın madalya kazanan Gizem Girişmen’i kutladı. Başesgioğlu yayımladığı mesajda, "Bu mücadeleniz, diğer engelli vatandaşlarımız için örnek teşkil edecektir. Olimpiyatlarda, okçuluk branşında büyük azim ve mücadele sonrasında kazandırdığınız altın madalya için sizi kutluyor, başarınızda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.
Bakan Başesgioğlu’nun, altın madalya kazanan milli sporcuyu telefonla da arayarak, başarısından dolayı tebrik ettiği bildirildi.

Gülbin Su dördüncü oldu.
Öte yandan, okçulukta makaralı yay branşında mücadele eden Türk sporcu Gülbin Su dördüncü oldu. Gülbin Su, yarı final karşılaşmasında Japon Chieko Kamiya'ya 106-104, üçüncülük maçında da İngiliz Mel Clarke;ye 113-109 yenildi.
ACIMASIZ
ACIMASIZ
Editör
Editör

Erkek